keskiviikko 8. kesäkuuta 2016

Meikkaamisesta sekä viha-rakkaussuhteesta eyelineriin

Viimekertaisesta meikkauspäivityksestä on sen verran aikaa, että taidanpa vähän vilauttaa teille miltä meikkausrutiinini ja -systeemini näyttävät tällä hetkellä. :)

Lähikuukausina olen yhä enemmän yrittänyt panostaa meikkaamiseen ja harjoitella sitä kehittyäkseni hyväksi meikkaajaksi. Jos muutama vuosi sitten esimerkiksi eyelinerin käyttö tuntui vaikealta ja rajaukset näyttivät silmissä omituisilta, asiat ovat onnekseni muuttuneet siitä saakka toisenlaisiksi. :'D Olen pitkään kuullut ihmisten sanovan, että taitavaksi meikkaajaksi kehittyy ainoastaan kokeilemalla ja harjoittelemalla usein. Nyt vanhempainvapaalla ollessani päätin vihdoin ottaa härkää toden teolla sarvista! Välillä olen kuullut jonkun ihmettelevän "Miten ihmeessä sulla on aikaa tai energiaa alkaa väkertämään jotain luomivärisysteemejä kaiken lapsenhoidon keskellä?" Ja vastaukseni on aina ollut: priorisoimalla ja ajoittamalla meikkaushetket oikeaan aikaan. :D

Meikkaan lähes aina silloin kun Taika nukkuu päiväunia tai vaihtoehtoisesti (harvemmin) kun Taika katsoo omissa oloissaan piirrettyjä. Vaikka kotoa lähteminen olisikin suunniteltu vasta illemmalla, meikkaan yleensä valmiiksi päivällä, jos silloin minulla sattuu olemaan vapaata aikaa juurikin päiväunien takia. Tuntuuhan se kieltämättä hieman hölmöltä siivoilla tai laittaa ruokaa täydet tällingit päällä, mutta toisaalta meikin pienimuotoinen ehostaminen (juuri ennen lähtöä) on tuhannesti nopeampaa kuin täysin nollista meikkaaminen, erityisesti jos mukula pyörii samaan aikaan jaloissa. :'D

En tietenkään meikkaa aina, läheskään joka päivä! Varsinkin näin kesällä ulkoilemaan tai kauppaan lähteminen onnistuu vallan mainiosti pelkillä aurinkolaseilla, jolloin meikattuja taidepläjäyksiä ei kuitenkaan näkisi yhtikäs kukaan. :D Älkääkä käsittäkö väärin, mun mielestä kenenkään ei tarvitse meikata näyttääkseen hyvältä. Itse vain koen ilmaisevani tyyliäni ja persoonaani paremmin, saadessani korostaa kasvojani meikillä. :) Voi että sitä tunnetta kun on onnistunut tekemään kauniin pehmeät luomivärit ja vetäisemään täydellisen terävät kissarajaukset!<3 Siitä tulee vain niin mukavan kotoisa olo ja joka kerta peiliin kurkistaessa tekee mieli hymyillä. :)

Suurin taisteluni on ehdottomasti kohdistunut eyelineriin ja oikeanlaisten rajausten tekemisen opiskeluun. Se ei ole todellakaan niin helppoa, ja siihen liittyy miljoona mutkaa matkaan. Ensinnäkin, kokemattomana aloittelijana ihan sen suoran viivan saaminenkin on hankalaa! Puhumattakaan siitä, että se viiva sijoittuisi vielä oikeaan paikkaan ja olisi juuri halutun pituinen ja paksuinen. Lisäksi eyelinereissa on eroja; koostumus vaihtelee, levitykseen käytettävät harjat vaihtelee ja niiden molempien mukana myös tietysti sen tietyn tuotteen käyttämisen "vaikeusaste". Kun vihdoin oppii pitämään lineria kädessä tärisyttämättä ja jopa piirtämään sillä silmäänsä sitä täydellisen suoraa viivaa, kuvioihin astuu uudet haasteet. Ne saamarin eri silmille sopivat rajaukset!!! Graaah! Ei siis välttämättä riitä että opit sen helpoimman tavan rajata silmäsi, jos sattumoisin satut omistamaan esimerkiksi raskaat luomet. Siinä on meinaan sitten turhaa ihmetellä miksi ohjeiden mukaan tehdyt "perusrajaukset" näyttävätkin omissa rentoutuneissa kasvoissa aivan härän pyllyltä.

Vaikka olenkin omasta mielestäni jo harjoitellut rajauksien tekoa jonkin verran, on minulla yhä niitä päiviä kun toivomistani "kissasilmistä" ei yksinkertaisesti tule yhtään mitään. Esimerkiksi lähipäivinä loppumisen merkkejä osoittava eBay:sta tilattu kiinalainen euron eyelineri on aiheuttanut useampana päivänä järkyttävästi päänvaivaa. Toki hinta nyt oli mitä oli, ja itseasiassa ehdinkin tässä jo tilata tilalle uuden, mutta rajaustussin viimeiset metrit raivostuttavat linerin käyttäjää pahemman kerran.

Kaikesta huolimatta voin kuitenkin todeta, että omasta mielestäni kehitystä on tapahtunut! Hyvänen aika, todellakin on! Voi niitä aikoja kun meikäläisen "juhlameikki" muistutti enemmänkin kevytkenkäisen naisen humalapäissään väkerrettyä sotamaalausta. :'DD Ja voi luoja niitä villejä meikkikokeiluja, joita tuli toisinaan väsäiltyä vessan peilin äärellä! Onneksi en muistaakseni kehdannut poistua sellaisissa kotoa. Ja hyvä niin! xD Mutta niistä lisää hieman myöhemmin, tähän väliin haluan esitellä teille yllä olevien kuvien meikkiin käyttämiäni tuotteita. :) Kas tässä:

- Meikkivoide: Maybelline Fit me, sävyssä 105
- Peitepuikko: Maxfactor: Pan Stick, sävyssä 12
- Puuteripönikkä: eBay:n halppis-kiinatuote (maksanut ehkä pari euroa)
- Aurinkopuuteri + iso suti: (ikivanhat) Avon
- Peiteväri: eBay:n halppis-kiinatuote "Foundation 4 colour" (maksanut euron)
- Kulmakynä + Eyeliner: eBay:n halppis-kiinatuote (kumpikin maksaneet euron/kpl)
- Ripsiväri: L'oreal:in Miss Manga
- Luomiväripaletti: eBay:n halppis-kiinatuote "extra pigmentic" (maksanut kolme euroa)
- Siveltimet: eBay:n halppis-kiinatuote "blending brush" (neljän kappaleen setti, pari euroa)

Nuo siveltimet ja luomiväripaletti ovat uusimpia tuttavuuksiani ja täytyy kyllä myöntää olleeni positiivisesti yllättynyt niiden molempien toimivuudesta! :) Palettien värit olivat mukavan pigmenttiset ja sävyt juuri sopivan pirteät, ja toisaalta miellyttävän neutraalit, mitä ostaessani tätä halusinkin saavan. Noilla ruskeilla napeilla saa pehmoisen neutraalin meikin, joka sopii sekä arkeen että juhlaan. Värillisillä napeilla taas voi kokeilla silloin tällöin leikitellä ja testailla nassuunsa kesäisempää lookia. ^^ Ylemmissä kuvissa käytin luomillani valkoista nappia pohjavärinä sekä kahta eri sävyistä violettiä väriä, vaihdellen tummemman ja vaaleamman sävyjä silmäluomen kohdasta riippuen.

Muita tällä hetkellä käyttämiäni meikkejä on:

Rimmelin poskipuna, hehkuttamani IsaDora:n eyelineri (joka tosin sopii nykyisin mielestäni enemmän juhliin tai bileisiin kiiltävähkön pintansa takia. Siitä syystä olen siirtynyt nyt arkikäytössä kokonaan tuohon aikaisemmin mainitsemaani eBayn vedenkestävään euron lineriin.), eBay:n halppis-kiinatuote -huultenrajauskynää, -silmänalustököttiä, - huulipunia, -ripsaria (jonka pitäisi pidentää ripsiä, mutta jonka tehoon en ole erityisen vaikuttunut), MAC:in ikivanhaa huulipunaa sekä lempparia Labellon sinistä huulirasvaa, hehe. :)

Olen vähän huono kokeilemaan jotain uudenlaisia meikkaustyylejä, vaan enemmänkin koitan keskittyä ns. hiomaan sen yhden hyväksi todetun tavan priimaksi. Toisaalta, joskus innostun vaihtelemaan esimerkiksi luomivärien sävyjä tai huulipunien koostumuksia, mikä on ihan jännääkin. ^^ Sitäpaisti, jos ei ikinä kokeile muita kuin vanhoja tuttuja ja turvallisia juttuja, ei voi tietää jos jokin muu olisikin sattumoisin parempaa.

Kuten olen joskus aikaisemminkin jo sanonut, meikkaamisesta on tullut minulle kuin uusi harrastus. Tykkään meikata ja kehittää meikkaustaitojani näyttääkseni juuri siltä kuin haluan. Joskus tuntuu ettei tässä vuosien varrella ole tapahtunut yhtään mitään kehitystä, mutta todellisuudessa asian laita on kyllä aivan toinen. :'D Tässä vuosien varrella tekemiäni meikkauksia. Jotkut ihan siedettäviä ja nättejäkin, toiset aivan katastrofaalisen hirveitä. XD Huhhuh...


Nähdään ensi kerralla! ^^

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti