torstai 30. toukokuuta 2013

Kokemuksia karvanpoistosta sekä Buzzadorkampanja: Veet

Testailin jälleen buzzadorin kautta saamiani tuotteita, ja tällä kertaa kyseessä oli Veet karvanpoistotuotteiden kampanja. Karvojen poistaminen on erityisesti näin kesällä melko tärkeää ja kuuluu varmasti ainakin joissain määrin jokaisen nuoren naisen rutiineihin.

Itselläni parhaana ja luotettavampana menetelmänä on jo pitkään toiminut se perinteinen ja hyväksi havaittu höylä, jonka kanssa olen kuitenkin kikkaillut ja testaillut erinäisiä tyylejä senkin edestä. Höylällä koipiahan voi sheivata mm. köyhän miehen keinoin eli saippuan kanssa, porvarillisemmin ajogeelin kanssa tai jopa kuiviltaan ilman vettä tai liukasteita. Kaikkia näitä kokeiltuani turvaudun nykyisin kuitenkin geeliin, vaikka tilaanteen sattuessa kuivahöylääminenkin toisinaan onnistuu. Ajon jälkeen suositellaan jalkojen rasvausta, mutta tästäkin traditiosta kokemukseni ovat vaihdelleet puolin ja toisin riippuen tosiaankin siitä ajotyylistä sekä itse rasvasta, jota höylätylle iholle sattuu levittämään. Höylääminenkään ei siis aina ole niin yksinkertaista kuin miltä se saattaisi ensialkuun kuulostaa..

Sitäpaitsi! Höylääminen on toisinaan hyvinkin ärsyttävää! Ainakin itsellä häiritsevimpiä juttuja höyläämisen suhteen ovat ajon jälkeiset punaiset pilkut (kärpässienijalat...NOT!) sekä ihon epätasaisuuksista (hyttyspuremat, arvet jne.) TAI höylän terien tylpistyneisyydestä (=kun samaa höylää on käyttänyt pitempään, sen terien terävyys huononee) johtuvat haavat. :( Toisinaan haavoja voi höylätä koipiinsa muutenkin, terveisin vahingossa saunan pesutiloissa höylän reunalla koipeaan viiltänyt, avohaavan kanssa kotiin palanut parin vuoden takainen Maria. -____-'' Sheivailun, ja näin jälkeenpäin ajatellen melkein minkä vaan karvojenpoiston, jälkeen iho saattaa muutenkin muuttua ärsyisäksi, varsinkin kun koipien sijaan alkaa sheivailla esimerkiksi bikinirajoja. :/Höyläilyn lisäksi karvanpoistohistoriaani on mahtunut myös
 epilointia sekä "karvahiomapaperia". Joskus viitisen vuotta sitten sain toivomuksesta joululahjaksi Braunin epilaattorin ja ajattelinkin sen olevan kaikkien unelmieni täyttymys "ei murhetta karvoista pitkään aikaan, sillä epilaattori lupaa silkin sileää lopputulosta ja sen kestävyyttä moneksi viikoksi!"

Haaveeni kuitenkin särkyivät täysin kokeiltuani epilaattoria ensi kertaa. Ensinnäkin, kivun ja tuskan määrä todella muistutti keskiaikaisia kidutusvälineitä, kun en saanut epiloitua yhtäkään senttimetriä ihostani ilman "Auauauau Aijaiiai" -kaltaisia kärsimyksen ääniä. Kipukynnykseni ei tietääkseni ole mitenkään erityisen matala, mutta epilointi sattui mielestäni aivan helvetillisesti! x____x'

Toinen ihastuttava puoli epiloinnissa oli sen jälkeiset iholle pitkään jäävät valtavat punaiset pilkut. Toimenpidettä ei siis todellakaan voinut jättää edes h-hetkeä edeltävään päivään, kun ainakin omalla näköjään-herkällä ihollani pilkut näkyivät tyyliin vielä viikonkin päästä! D: (Tämäkin koettu kantapään kautta ilmestyttyäni eräisiin yo-juhliin karmaisevilla punapilkullisilla jaloilla....... . .)

Viimeisempänä, muttei vähäisempänä epiloinnin negatiivisena kokemuksena itselläni on ollut karvojen sisäänpäinkasvu (yök). Tämä haittapuoli oli mielestäni kaikkein ärsyttävin, sillä sen kanssa joutui tappelemaan vielä monen monta viikkoa epiloinnin jälkeen! :( Itselläni siis juurineen epiloidut karvat alkoivat muutaman viikon päästä kasvaa inhottavasti ihon alle, jolloin sen pinnalle ilmestyi kamalia epäluonnollisia muhkuroita ja niitä helkkarin pilkkuja sekä karvoja, jotka näkyivät mutta joita ei kuitenkaan saanut sheivattua tai nyppästyä!(??) Ne siis kasvoivat suoranaisesti ihon sisällä ja läpiluulsivat sieltä ulkomaailmalle ollessaan samanaikaisesti kuitenkin saavuttamattomissani! ERITTÄIN epämiellyttävää!!!

Jotkut sanovat jalkojen kuorimisen auttavat tähän viimeisimpään ongelmaan, mutta kokeiltuani toisella epilointikerralla sellaistakin, minulle se ei tuntunut auttavan. (tai en tiedä, pitäisikö niitä koipia sitten kuoria kaksi kertaa päivässä, jotta tepsisi, mutta oma aika ja tunnollisuuteni ei kyllä riitä moiseen!)Mainitsemani karvojen hiomapaperi oli muutama vuosi sitten itselleni aika uusi ja yllättävä löytö e-baysta. Innostuttiin äitini kanssa tuotteesta nähtyämme lupaavan mainosvideon ja päätimme tilata yhden paketillisen kokeiltavaksi. Hinta ei ollut mitenkään päätähuimaava, mutta saatavuus kuitenkin näin Suomessa ollessamme aika huonoa. (Käsittääkseni Japanissa vastaavanlaisia "pesusieniä" on ollut myynnissä jo pitkään? O_o)

Kyseessä on siis konkreettisesti pehmeää hiomapaperia, jolla karvat hiotaan (=hierotaan, hinkataan tms) pois iholta. Systeemi oli sinänsä ihan toimiva säärissä, mutta bikinirajoilla tai kainaloissa sen toteuttaminen koitui melko hankalaksi.

Hionnan jälkeen iho jää samoin hieman kuivaksi eikä pitkäkestoisuuskaan lupauksista huolimatta ollut yhtään sen höyläämisen jälkeistä pitempää (eli max. pari päivää?) Hiominen on hinkkaamiseen kuluneesta ajastaan huolimatta höyläämistä "turvallisempi" toimenpide, sillä sen kanssa on lähes mahdotonta aiheuttaa iholle minkäänlaisia haavaumia.

Näiden hiomapapereiden kestävyys ei ole kuitenkaan ikuista, vaan niiden pinta kuluu yhtä lailla kuin höylien terätkin. Pitäisi siis tilata netistä useampaa pakettia kerralla tai odotella tällaisten ilmestymistä kotimaan peruskauppoihin asti...Mutta siis! Veet:in tuotteita on muiden karvanpoistotuotteiden tavoin ollut kylppärini kaapissa ennenkin. Kokemukseni niistä ovat olleet hieman ristiriitaisia, mutta päästyäni mukaan Buzzadorin Veet-kampanjaan päätin aloittaa kokeiluni puhtaalta pöydältä! Sain testattavaksi useamman Veet-tuotteen, joita tarjosin kokeiltavaksi myös muutamalle ystävälle. Lähdetäänpäs sitten järjestyksessä, yksi kerrallaan.


1. Hair Removal Cream

Olin kokeillut kyseistä tuotetta ennenkin, eikä ikävä kyllä muistissa ollut mitään erityisen hyvää tehoa tai lopputulosta. Kokeiltuani tuotetta nyt vuosien jälkeen uudestaan, vanhat muistot palasivat takaisin. Ensinnäkin jaloille levitettävän voiteen haju oli yhä hieman etova, tosin kylläkin huomattavasti aikaisempaa kokeiluani siedettävämpänä! Silloin aikanaan voidetta levittäessä teki oikeasti mieli oksentaa, mutta nyt ruoka pysyi aika hyvin sisällä.

Toiseksi, toimittuani ohjeiden mukaisesti paksun kerroksen levitämisen ja käsketyn ajan odottamisen jälkeen, lastalla vedetyt "sileät" kohdat olivat kaikkea muuta kuin sileät! :( Tuote lupailee tehoavan muutamankin millin pituisiin karvoihin, mutta omiin melko lyhyeisiin se ei kuitenkaan toiminut. En sitten tiedä olisiko tulos ollut toinen jollain 2cm pituisten karvojen kanssa, mutta näin kesäaikaan en moiseen kasvatteluun halunnut kyllä ryhtyä! D:


2. Veet Suprem Essence

Tämänkin kaltaista tuotetta olin kokeillut ennen. Tällä kertaa tulos oli kuitenkin muisteltua negatiivisempi. :( Tuotteen tarkoitus on siis siinä, että sen levittämisen pitäisi suorittaa ennen suihkuun menemistä, välttää suorasuihkua jalkoihin ja vasta pesujen päätteeksi pyyhkiä sääret mukana tulleella pesusienellä.

Noudatetuista ohjeista huolimatta testin aikana suurin osa voiteesta huuhtoutui suihkussa veden mukana heti, jolloin koko suihkukäytön idea murenee melko olemattomaksi. Niistä kohdista, joissa voidetta vielä oli, karvat lähtivät melko huonosti ja pesusieni tuntui melko hyödyttömältä. Pesusientä paremmin toimi oma suihkusieneni, mutta lopputulos oli kaikesta huolimatta melko surkea. : /


3. Vahaliuskat

Huoh... Miten olinkaan taas unohtanut näiden hirviöiden kivuliaisuutta?... -__-' Nehän ovat lähes yhtä kamalia kuin epilointi! D: Luulin ensimmäisten liuskavetojen olevan niitä pahimpia, mutta totuus olikin toinen. Kamalimmilta tuntuivat ne pienet alueet, joihin oli vahauksesta huolimatta jäänyt joitakin karvaisia kohtia ja jotka piti siis vahata siitä uudelleen. Muita arkoja paikkoja olivat jalkojen sisäpinnat sekä ylempänä, polvitaipeita lähenevät ihoalueet. 

Vahasin näillä siis vain sääriä (tai oikeastaan säären, koska kipu tuntui niin sietämättömältä) enkä kyllä voisi kuvitellakaan miltä tuntuisi reisien tai BRASILIALAINEN vahaus! HRRR!! D8 Vahaamisen huonoja puolia ovat ehdottomasti siis kivuliaisuus, ihon ärtyminen sekä epiloinnin tavoin sisäänpäin kasvavat karvat. :(( Kaikki karvojen väkinäinen repiminen ei siis taida lainkaan sopia meikän näköjään-herkälle iholle. 

En todellakaan suosittele vastaavanlaisia tuotteita sellaisille, joilla on entuudestaan iho-ongelmia tai joka tiedostaa ihonsa olevan muutenkin herkkä! Minä en oikeastaan koskaan ajatellut oman ihoni olevan mitenkään erityishuomiota tai -hellyyttä tarvitseva, mutta ainakin tällaisten suhteen saan näköjään luvan kieltäytyä kokonaan... ;__; Sitä laserhoitoa odotellessa..... .. . .
4. Hair Minimising Body Lotion

Totta puhuen, tämä oli ainoa kokeilemani Veet:in tuote, josta tykkäsin. Kyseessä on aloe veraa sisältävä ihovoide, joka lupaa hidastaa ja minimalisoida karvojen kasvua. 

En kyllä erityisemmin huomannut (ainakin näin muutaman viikon, suhteellisen lyhyessä ajassa) eroa karvojen vähenemisessä, mutta ainakin sheivauksen jälkeen käytettynä voide tuntuu miellyttävältä ja ihoa rauhoittavalta. :) Koostumukseltaan voide muistuttaa hyvin paljon tavallista vartalorasvaa ja imeytyy ihoonkin suhteellisen nopeasti.

Saattaa olla, että tästä pyydetään kaupassa maltaita, mutta jos tuote on suhteellisen edullinen voisin hyvinkin harkita moisen ostamista jatkossakin. ^-^

No huhhuh, kuinka pitkä postaus! Toivottavasti jollekin oli tästä hyötyä tai pääseepähän ainakin lueskelemaan meikäläisen kokemuksia. :) Kylläpäs on itsekin tullut kokeiltua näitä erinäisiä karvahomeleita vaikka millä mitalla, mutta mitä kaikkea sitä naiset kauneuden vuoksi tekevätkään, eikö? ;D

Jos joku teistä kiinnostui Buzzador-hommista, sellaiseksi voi hakea Buzzadorin kotisivuilta tai jättämällä tänne kommenttiboksiini sähköpostinsa! Mukavia karvattomuushetkiä teille muillekin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti