maanantai 27. maaliskuuta 2017

Mukavat Työkengät

Tämä postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä.Työkengät. Niiden valtavan suurta merkitystä ei edes ymmärrä ennen kuin koulun penkiltä siirtyy sinne oikeaan työelämään. Yllätyksenä tulee monelle myös se, että hyvännäköisyyden lisäksi työkenkien olisi äärimmäisen tärkeää myös olla mukavat jalassa. Varsinkin jälkimmäistä kriteeriä pitää usein niin sanotusti itsestään selvänä asiana, varsinkin jos kengät ovat vähän kalliimmat.

Oma taipaleeni kunnon työkenkien etsinnässä alkoi AMK-opiskelujeni myötä. Sairaanhoitajan tutkinnossa ensimmäinen työharjoittelu ajoittui jo puolen vuoden opiskelujen jälkeen, mikä tarkoitti kunnon työkenkien hankintaa heti opintojen alkaessa. Ostin ensimmäiset työkenkäni Prisman alennushyllyltä. Kyseessä oli tarjoushinnasta huolimatta laadukas merkki, minkä vuoksi olin varma kenkien mukavuudesta ja olin tyytyväinen ostokseeni. Siitä huolimatta heti ensimmäiseen harjoitteluun mentyäni huomasin jalkojeni väsyvän ja kipeytyvän kamalasti joka päivä. Jatkuva jaloilla oleminen ja osastolla juoksenteleminen vaatii työkengiltä kestävyyden lisäksi myös mukavuutta ja ergonomisuutta, jotka eivät todellakaan ole itsestään selvä asia.

Pari viikkoa sitten sain kiinnostavan yhteistyöehdotuksen hoitoalalla työskenteleville henkilöille suunnatulta nettikaupalta Color4Care. Tämä nettiliike tarjoaa kaikkea mitä hoitaja vain saattaisi työssään tarvita, työvaatteista ja -kengistä kyniin ja kelloihin. Color4Care:n sivuilla myydään paljon upeita työsandaaleja ja olinkin innostunut saatuani valita heiltä arvioitavaksi yhdet veikeän väriset työsandaalit. Valitseminen oli hurjan vaikeaa, sillä kaikki sivustolla olevat vaihtoehdot olivat houkuttelevan näköisiä ja pirteän värikkäitä. Päädyin lopulta valitsemaan itselleni Bagheeran Spectra-nimiset remmisandaalit, sillä ajattelin niiden olevan mahdollisimman monikäyttöiset erilaisilla osastoilla työskennellesssä.

Sandaalien saapuminen oli käsittämättömän nopeaa. Ne todellakin sai hakea postista jo pari päivää tilauksen tekemisestä, eikä tilauksen kanssa ilmentynyt minkäänlaisia ongelmia. Valitsin juuri nämä sandaalit työkengikseni niiden pirteän värin, sporttisuuden sekä säädettävyyden takia. Tilaamani koko (37) oli juuri sopiva, ja kengissä oli jaloille mukavasti liikkumatilaa, jonka sai säädettyä itselleen sopivaksi remmien avulla. Kenkiä valikoidessa mietin myös sitä, että jäädessäni syksyllä äitiyslomalle voin halutessani käyttää näitä sandaaleja myös ulkona liikkuessa tai lasten kanssa pihalla leikkiessä. :)

Omissa jaloissani on jonkin verran ylipronaatiota (eli toisin sanoin lättäjalkaisuutta), minkä vuoksi tarvitsen mukavan jalka-asennon saavuttamiseksi usein tietynlaisen tukipohjallisen. Näissä työsandaaleissa ei arvatenkaan ollut omasta takaa tarvitsemaani tukipohjaa, mutta niiden sisälle sai vaivattomasti asetettua omistamani tukipuhjallisen ja kiristettyä remmejä tukevasti jalan ympärille, ettei pohjallinen lähde pois. Tällä tavalla sain kengistä äärimmäisen mukavat ja ergonomiset myös omille erikoisille jaloillenikin. :)


Suosittelen lämpimästi Color4Care -nettikauppaan tutustumista kaikille, jotka kaipaavat päivitystä työkenkävarastoihinsa. Uutuutena liikkeestä saa nyt myös tennarit, jotka nekin soveltuvat mainiosti työpaikalla käytettäviksi.

Eniten minua itseäni kiehtoivat nettikaupassa myytävät tukisukat sekä mukavuutta takaavat alusvaatteet. Ihanaa että hoitopukujen lisäksi työasua ajatellaan kokonaisvaltaisesti sukkia ja rintaliivejä myöten! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti