torstai 12. marraskuuta 2015

Marian lahjatoivelista

Rakas joulupukki. Olen mielestäni ollut tänä vuonna erityisen kiltti ja vastuuntuntoinen. Tuothan minulle joululahjaksi kaikki listaamani asiat, jotta tulisin tänä jouluna iloiseksi? Kiitos! Terveisin Maria.<3


Hahaa, sainpahan vihdoin tämänkin tehtyä pois alta! :'D Aluksi luulin lahjatoivelistan tekemisen olevan helppoa ja nopeaa, mutta kun sellaista alkaa oikeasti väkertämään, koko homma meneekin yhtäkkiä yllättävän vaikeaksi. Ensiksi sitä listaa muutaman päälimmäisenä mielessä olevan asian, kunnes sen jälkeen tulee blokki. Mitä ihmettä mä vielä voisin toivoa? En mä ainakaan tarvitse oikeastaan juuri mitään. Mutta millaisia asioita mä voisin haluta?

"First World Broblems", tiedetään, mutta viimeksi Taikan lahjatoivelistaa tehdessäni tajusin näiden itsekeskeisten listojen oikeasti olevan aika hyviä! Siis miettikääpä vaikka ympäristön ja ekologisuuden kannalta! Jos jouluna tai syntymäpäivänä joka tapauksessa halutaan hankkia toiselle lahjan, eikö olisi parasta antaa tälle jotain mistä tämä varmasti pitäisi? Toivomiensa lahjojen saaminen on takuulla ympäristöystävällisempää rahan käyttöä, kuin se että saisi lahjaksi jotain turhaa josta ei edes pidä. Tarpeeton esine heitetään saman tien menemään, ja saastutetaan näin maapalloa turhalla ei-kenellekään kuuluvalla rojulla, samalla kun kyseisen ostoksen rahoilla olisi voinut hankkia jotain oikeasti tarpeellista tai edes päivän sankaria ilahduttavaa asiaa.

Näin ollen, jos edes yksi saamistani kuusen alla majailevista paketeista sisältää jotain toivomaani, lahjalistani ei ollut turha! :)

Lahjatoiveeni voi helposti kiteyttää muutamaan sanaan: lautapelit (ääh, Menolippu-niminenkin olisi voinut olla tuolla!), astiat ja tyttöhömpötykset. :D Okei, tuo oikealla oleva kirja on kyllä poikkeus, mutta sen minä haluaisin vielä joskus saada käsiini. ^^

En tiedä onko näiden listaamieni juttujen puolesta järkevää perustella ja spekuloida jokaista valintaani ja toivomustani, sillä syvin ja tärkein viesti on todennäköisesti selvä. Näistä asioista mä tykkään! :)) Osa toiveistani on ollut jo pitkään tahdon, tahdon, tahdon -listalla, ja osa taas on sellaisia, joita ei voi olla koskaan liikaa ja jotka ilahduttavat minua aina. :'3

Oli myöskin hankalaa toivoa jotain muuta kuin vaatteita, koska sellaisia nyt tulee yleisemmin arjessa katseltua ja himottua kaupungilla ja kaupoissa pyöriessä. Niitä en kuitenkaan haluaisi jonkun muun hankkivan minulle, vaan paljon mieluummin shoppailen sellaiset itselleni itse. :'D Lahjakortti onkin aina toimiva vaihtoehto, vaikka se kieltämättä muistuttaakin usein myös mielikuvituksetonta rahakuori-lahjan "en viitsinyt nähdä vaivaa miettimiseen" -tasoa. Lahjakortin kanssa voi samoin mennä joskus täysin metsään (believe me, olen ollut parikin kertaa todistamassa tällaista), kun lahjan saaja ei ole juurikaan koskaan löytänyt mitään ostettavaa saamansa lahjakortin liikkeestä. Kiva siinä sitten lähteä valitsemaan itselleen sadan euron arvoista pukinetta, kun 99% kyseisen kaupan vaatteista ei tehdä edes itselleen oikeassa koossa. :----D (Näin kävi kerran Mikolle, hänen saatua lahjakortin Riveriin.)

Jos joku muuten haluaa antaa lahjakortin minulle, ehdotan lämpimästi H&M:a tai Indiskaa. Niistä löytyy aina jotain ostettavaa, eikä hinnat huimaa päätä. :) Jokin hienompi merkkiliikekin toki voisi kelvata, mutta kunhan niiden vaatetarjonta ei rajoitu vaaleansinisiin kauluspaitoihin ja harmaisiin housuihin. Yyh..


Millaisia lahjalistoja tai -toiveita teiltä löytyy? Kertokaa ihmeessä tai linkatkaa kommentteihin listojanne! :)

2 kommenttia:

 1. aika kaukaa haettu kyllä toi lahjalistan teko ekologisuuden kannalta. harva heittää saatuja ei toivottuja lahjoja menemään (oletan että tarkoitit roskiin heittämistä), lähinnä ne laitetaan kiertoon, annetaan kaverille tai viedään kirpputorille ja näin ei nekään mene hukkaan.
  oon pahoillani kun tuun tänne rageen, mutta toi vaan ontu niin pahasti ja pisti silmään :D
  jos oikeasti haluaa panostaa ekologisuuteen joulussa, suosittelen esim divareita, kirpputoreja ja itse tehtyjä lahjoja. lahjapaperina voi käyttää esim sanomalehtä (nekin saa niin hienosti koristeltua!)

  sun lahjalista on kyllä kiva! mäkin haluisin enemmän lautapelejä ja oikeestaan muutenkin kelpuuttaisin kaikki listalla olevat asiat itselleni, paitsi villalangan koska oon tosi huono tekemään sillä mitään :D (ehkä voisin antaa kissoille?)


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, kiva kun kommentoit pitkästä aikaa! :D

   Ja siis, mites mä tän muotoilisin.. :''D Ainakin mä oon saanut elämässäni aivan liikaa sellasia lahjoja, joita en olisi halunnut saada. Sellasta turhaa krääsää, jota mummot ja sukulaiset ostaa kun eivät olleet osanneet muutakaan keksiä lahjoitettavaksi. Ehkä siihen vaikuttaa osittain myös tää tietyn tyyppinen venäläisyys-tausta, kun lahjassa ei ole tärkeintä laatu, vaan määrä...? On tullut saatua mm. kamalan hajuisia hajuvesiä, rumia alusvaatteita, huonoja halppismeikkejä, väärän kokoisia vaatteita, epäkäytännöllisiä astioita, ei yhtään oman tyylisiä sisustuselementtejä ja niin edelleen, mitä kaikkea en edes muista. xD Toki olen koittanut tuputtaa niitä hienovaraisesti eteenpäin, mutta suurinta osaa tällaisista turhista lahjoista kukaan ei ole huolinut. Ei KUKAAN, enkä tosin yhtään ihmettele. :''DD Lopulta ne on lojunut kotinurkissa vuosikausia pölyyntyen, kun sitten viimeistään muuton yhteydessä ne on heitetty kiireessä ja muuttohärdellissä armottomasti roskiin. (Paitsi hei! Tuli muuten mieleen että annettiin pari vuotta sitten kaikki tollaset turhakkeet pois, kun Mikko teki opinnäytetyönsä puolesta kyselyä yhteen mielenterveysasukkaiden palvelutaloon. Sitten saatiin idea, että kaikkien osallistuneiden kesken tehdään arvonta, jossa näitä turhakkeita pääsi voittamaan!! :''DD Se oli ihan huippu! Oli mm. naamasaunaa, kalaleikkuulautaa, julistetta, kanan muotoista kippoa ja donitsitekokonetta! XD Hahaa!)

   Yhtäkään kirppispöytää en tosin ole elämässäni vielä varannut. Monesti kyllä miettinyt että pitäisi, mutta lopulta todennut ettei aika sellaisen ylläpitämiseen oikein tahdo riittää. Mutta vielä joskus! :)

   Ja toi on kyllä hyvä pointti, antaa ihmisille mm. itsetehtyjä lahjoja. :) Ja itseasiassa, sellasia oonkin ajatellut tehdä muille. :> Kutoa, leipoa, ommella ja jaella vanhoja savitöitä. :'D Mutta mä en voi käskeä muita ostaa mulle käytettyjä juttuja tai tehdä lahjojansa ite. Joskus oon ehdottanut, ettei annettais lahjoja ollenkaan, mutta eihän se käynyt päinsä.

   Koko jouluhan on kieltämättä aika epäekologinen juhja, lahjoineen, kuusineen ja jouluvaloineen. Mutta kyllä mun mielestä silti on ekologisempaa saada toiselta toivottu lahja kuin ei toivottu, vaikka se ei toivottu sit meniskin kiertoon. Esineiden kierrättäminen on toki ekologista, mut vielä ekologisempaa on olla ostamatta turhia juttuja ollenkaan, ja ostaa sen sijaan jotain tarpeellista tai edes toivottua (jos kerran joka tapauksessa JOTAIN on ostettava). Jos sitä alkaa oikein miettiä, niin kaikki edes-takaisin kuljettaminen vie aina bensaa, eikä maailmanlaajuisen kulutuspolitiikan (öö mikälie) kannalta ole hyväksi ostaa turhaan asioita joita ei yksinkertaisesti tarvitse.

   Että ehkä mä muotoilin lauseeni vähän huonosti, tossa tekstissä. Pointti oli enemmänkin, että lahjatoivelistan tekeminen ei itsessään ole mitenkään ekologista, mutta toivomansa lahjan saaminen on ekologiSEMPAA kuin tarpeettoman lahjan saaminen. :)

   Poista