torstai 27. elokuuta 2015

UUSI TUKKA

Ja sitten vihdoin päivitystä uudesta tukasta! 8---) En ollut maininnut koko hiusprojektista täällä, koska totta puhuakseni kaikki tuli itsellenikin pienenä yllätyksenä. Tai olinhan minä toki muhiuttanut päässäni ideoita, mutta lopullinen tuumasta toimeen -päätös tapahtui yhdessä yössä.

Sain jokin aika sitten huvittavan päähänpistoksen, että nyt kun minulla on tällainen melko lyhyt tukka minun on pakko kokeilla päähäni jotain kauan havittelemaani shokkiväriä. Värin saisi helposti pois, eikä operaatioon liittyisi suurta pelkoa ihanan pitkän tukkani pilaamisesta, koska noh, sellaista ei tällä hetkellä muutenkaan ole. :D Selailin pinterestiä ja googletin eri värivaihtoehtoja. Kaikista niistä löytyi upeita kuvia, mutta mietin pitkään mikä niistä sopisi minulle vai sopisiko oikeastaan mikään. Vahvimmiksi vaihtoehdoiksi valikoituivat tumman vihreä ja tumman violetti.

Vihreässä sävyssä on todella tarkka raja. Se ei saisi olla liian kirkas, ei liian vaalea, ei liian vihreä (haha), eikä saisi kulahtaa sellaiseksi ällöttäväksi sairaala-minttu -vihreäksi. Sävyn pitäisi olla syvä ja tumma, mutta silti selkeästi vihreä eikä esimerkiksi sinertävä tai mustaan taittava. Tuo kuvissa näkyvä vihreä on ihana! Sen ylläpitäminen tosin saattaisi olla vaativaa sekä oikean sävyn löytäminen hankalaa. Otettuani asiasta selvää, paras hiusväri tähän tarkoitukseen olisi Special Effects:in kahden eri värin sekoitus. Kyseistä merkkiä ei tosin käsittääkseni myydä Suomessa, mutta netistä tilaamalla sen saisi kotiinsa parissa viikossa. Vihreään väriin (tai oikeastaan mihin tahansa shokkiväriin kai) tosin liittyy se inhottava osuus, eli hiuksille tehvätä värinpoisto. Yöh.. Kyseinen toiminto ei sitten kiinnostanut yhtään, joten päätin harkita asiaa vielä pidemmän aikaa.

Toinen vaihtoehtoni oli tumman/syvän violetti hiusväri. Kyseinen sävy kuulosti heti vihreää "turvallisemmalta", sillä monta vuotta punapäänä oltuani olen joskus kokeillut myös violetimpaa sävyä. (Esim. tässä.) Koskaan tukkaani ei silti voinut kutsua kunnolla violetiksi, vaan kutsumavärit ovat aina olleet joko blondi, oranssi, punainen tai ruskea. Violetin kanssa kynnys oli siis selkeästi vihreää väriä matalampi. Lisäksi kun tajusin löytäväni violettia sävyä ihan perus marketin hyllyltä, päätös oli aika lailla siinä. Värjäisin tukkani violetiksi vaalentamatta nykyistä ruskeaa pohjaväriäni pois, ja katsoisin miltä lopputulos näyttää. Jos pidän violetista, tilaan netistä shokkisävyä ja vaalennan osan tukastani ennen sen laittamista, saadakseni reuhkasta monivärisemmän ja vivahteikkaamman.


Seuraavana päivänä lähdin markettiin. Harmikseni visiteeraamassani Prismassa ei ollut erityisemmin merkkien välisiä violetin sävyn vaihtoehtoja. Yleisestikään violetteja värejä EI VAIN OLLUT, enkä tiedä johtuiko tämä kaupan omasta päätöksestään vetää kyseinen sävy pois hyllyiltä vai siitä että väri vain sattuu nyt olemaan tällä hetkellä "muodissa". Epäilen ensimmäistä syytä, sillä kaupassa ei myöskään näkynyt mitenkään silmiinpistävästi tyhjiä hyllykoloja, joiden edessä olisi lukenut violetin värin kuuluvan sinne...

Noh, anyway. Semi kiireisenä ja malttaamattomana tyyppinä sitten nappasin matkaani tarjoilla olevista vaihtoehdoista sopivimman, joka sattui olemaan Schwartzkopfin Live Color XXL:n Purple. Paketin kuvassa sävy näytti hieman liian vadelmaiselta, mutta toisaalta mielestäni sekin on ihan kivan värinen. 8) Mietiskelin myös että jälkikäteen voisin kokeilla "jälkikäsitellä" tukkaani saman merkin Ultra Brights -värillä, jota minulla on ollut tukassa (hiusten latvoissa) pariin kertaan ennenkin. (mm. tässä.) Kassan kautta kotiin ja värit päähän!

Olin jopa niin reipas, että tajusin tällä kertaa ottaa ennen-jälkeen -kuvat! 8D Joten, tässä kuvat ennen värjäystä, olkaapa hyvät!

Hiusten sävy näytti melko luonnolliselta, mutta samalla aika harmaalta ja tylsältä. Mutta eipä mitään, sillä nykyisin ne näyttävät erilaisilta. Tässä nimittäin jännittävä lopputulos!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
TA-DAAAH!

Hahaa! Mitäs tykkäätte?? 8)) Vaikka väristä tulikin aika paljon tummempi, ja se herää kunnolla henkiin vasta kunnon valossa, minusta se on kuitenkin paljon entistä tukkaa kiinnpstavampi. ^^ Ja näytänkö teistä jotenkin hirveän paljon nuoremmalta?? Voi kyllä johtua siitä että kuvat on otettu eri valaistuksessa, toinen iltamyöhään vessan valossa ja toinen päiväsaikaan luonnonvalossa, mutta kuitenkin. (ohoh, huomasin juuri jälkeen-kuvissa olevan rinnuksissa vielä leikkelemiäni otsatukan palasia, hihih >.<)

Pelkäsin hieman että oudon värin laittaminen tekee minusta jotenkin liian teinimäisen ja alan häpeämään tukkaani mennessämme jonnekin "virallisempaan" paikkaan. Nyt kun homma on kuitenkin tehty, en jaksa erityisemmin välittää moisesta. Keskitytään siihen "aikuisten tukkaan" sitten joskus keski-ikäisenä, nuoriahan tässä sitä vielä kuitenkin ollaan! :----)

Jää vielä nähtäväksi päädynkö kirkastamaan tätä väriä shokkiväreillä, ja jos kyllä niin milloin, mutta ainakin toistaiseksi pysyttelen tässä. Vaikka halusinkin sävyn alunperin olevan juurikin voimakkaan violetti, toisaalta myös tykkään tästä tummaan taittavasta väristä joka ei pomppaa silmiin heti ensi kättelyssä.

Mitä te sanotte sävystä? Kirkkaammaksi vaan vai onko se hyvä juuri tällaisena?

2 kommenttia:

 1. mun mielestä sekä ennen että jälkeen kuvat ovat hyvät :D Ennen-kuvassa aivan ihana "naturelli-peppilook" <3
  Ja jälkeen kuvassa taas tosi magee selkeesti värjätty tukka :)
  Siinä vaiheessa kun tuosta väristä alkaa kiilto loppua, niin heitä sitten joku shokkikirkastus päälle?
  Mun mielestä tuo on nyt oikein hyvä noin :) Onnea uudelle tukalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heei, kiitos! :----) Kaipa niissä molemmissa sitten on puolensa. Ja itelläkin taitaa riippua ihan vaan mielentilastakin kummanlaista lookia millonkin kaipaa. Toisinaan haluaa luonnollista, ja sitten taas shokkia! xD Tuo ehdotuksesi voisi kuulostaa järkevältä. Ainakin toistaiseksi taidan jättää tämän tällaiseksi. :) Kiitos kommentista!

   Poista