sunnuntai 30. huhtikuuta 2017

Millaiset alusvaatteet työasun alla?

Tämä postaus on tety kaupallisessa yhteistyössä.

Color4Care rohkaisi minua jälleen kerran ajattelemaan hoitotyössä käyttämääni työvaatetusta ja sen moniuloitteisuutta. Hoitsupuvun ja työkenkien lisäksi minun ei ole koskaan tullut miettineeksi sitä, mitä sen hoitopuvun alle oikein kuuluisi laittaa. No mitenkäs olisi istuvat ja mukavat hoitotyöhön sopivat alusvaatteet?

Olen kieltämättä kokemukseni pohjalta huomannut työpaikalla käytettävien alusvaatteiden merkityksen ja tärkeyden. Erityisesti sairaanhoitotyössä päivät voivat olla hyvinkin hektisiä ja hoitajana on äärimmäisen tärkeää olla oikeasti jatkuvassa valmiustilassa toimimaan ja auttamaan apua tarvitsevia. Siinä ei kiristävissä narupöksyissä kyllä pitkälle pötkitä, kun istuskelun sijaan täytyykin juosta osastolla pää kolmantena jalkana.

Lisäksi hoitopuvussa on myös eräs toinen surullisen kuuluisa piirre, nimittäin niiden läpinäkyvyys! Ei riitä kahden käden sormien määrä nimetä ne kerrat kun olen nähnyt työkaverini alusvaatteet joko loistavan hoitopuvun läpi tai vilkkuvan hoitotakin nappien väleistä. Voin sanoa, että disney-kuvioiset alushousut taikka mustat pitsiunelma-rintaliivit eivät oikein tunnu kovin tilanteeseen sopivilta, kun tarkoituksena on siveellisesti hoitaa sairaita ihmisiä.

Color4Care pyhitti hoitajien työvaatteille ja -tarvikkeille suunnatulla nettisivuillaan kokonaisen osaston pelkille alusvaatteille, tuoden hoitajien työpukeutumiseen aivan uuden ulottuvuuden! Kun he kysyivät kiinnostustani testata heidän bambusta valmistettuja alusvaatteitaan, kiinnostuin asiasta heti. Valitsin arvioitavakseni yhdet bambusta tehdyt alushousut sekä niiden kanssa yhteen sopivat toppi-malliset työrintaliivit. Tilaukseni saapuivat perille jälleen erittäin lyhyessä ajassa!Valitsemani bambu-alushousut tuottivat minulle valitettavasti heti melkoisen pettymyksen Tilasin ne koossa L (varmuuden vuoksi, vaikka normaalisti ostan puuvillaisia pöksyjä koossa M), mutta pöksyt eivät tosiaankaan mahtuneet päälleni... Annoin ne testiin S-kokoiselle pikkusiskolleni, mutta hänellekin alushousut olivat melko kireät päällä. Lisäksi siskoni kommentoi jalka-aukkojen olevan erikoisen ahtaat.

Näistä syistä en ikävä kyllä voi antaa housuista kunnollista palautetta. Materiaali vaikutti hyvältä, elastiselta ja venyvältä, mutta todellisia käyttöominaisuuksia en oikein pysty kertomaan.Tilaamani bambu-rintaliivit sen sijaan ylittivät kaikki odotukseni! Heti ensi kertaa puettuani ne päälle, tuli sellainen olo kuin ei olisi rintaliiveja ollenkaan. Ne olivat niin valtavan mukavat, että olisin voinut mennä vaikka nukkumaan liivit päällä. Erityisesti nyt raskauden aikana rintaliivien mukavuus on ollut minulle todella tärkeä asia. Jatkuvasti kuppikoon kasvaessa ja rintavarustuksen kipeytyessä kokee tarvitsevansa erityisen miellyttävän tuntuisia ja lempeästi syleileviä rintaliivejä. Ja sellaisiksi minä näitä liivejä voin ilokseni myös kutsua!

Minun on pakko myöntää, että näiden liivien kokeilemisen jälkeen en ole kertaakaan käyttänyt työharjoittelupaikallani enää tavallisia kaarellisia rintaliivejäni. Nämä pehmoiset ihanuudet todellakin veivät sydämeni mennessään, ja tuntuu suoranaisesti pahalta kiskoa "siistimpiin tilaisuuksiin" mennessäni vanhoja push-up -liivejä enää päälle. Nämä ihanat työliivit antavat juuri sopivasti tukea, mutta toisaalta tuntuvat päällä vain pehmoiselta ja kevyeltä topilta.

Rintaliivit tosiaankin muistuttavat malliltaan urheiluliivejä, mutta ovat mielestäni kuitenkin aivan eri asia. Vahvaa liikunnallista tukea antavat urheiluliivit imaisevat mennessään kaiken naisellisen muodon (varsinkin kun sitä rintavarustusta on vain maltillisella määrällä siunattu), kun taas nämä pehmoiset työliivit antavat pehmeiden kuppiensa ansiosta tuen lisäksi myös vähän muotoa. Lisäksi urheiluliivien vettä hylkivä ja hiostava tekokuitu-kangas on aivan toista luokkaa tämän pehmoisen bambu-kankaan kanssa.

Kun normaalisti pitkän päivän jälkeen  kotiin saapuessa kiskaisen heti ulkovaatteiden jälkeen myös inhottavan kiristävät ja puristavat rintaliivit pois, näiden bambu-liivien kanssa olen useasti havahtunut ihmettelemään vasta myöhään illalla niiden tosiaankin olevan yhä päälläni! Tämä jos mikä on oikeasti tällaiselle rintsikkavihaajalle suoranainen ihme!

Luulen todellakin joutuneeni näiden uusien löytämieni työliivien kestotilaajaksi, sillä niiden päätä huimaavan mukavuuden lisäksi kolmentoista euron hintakaan ei onnekseni tunnu ollenkaan ahdistavalta!Haastan teitä kaikkia miettimään omia työpuvun alla käytettäviä alusvaatteita ja pohtimaan millaisia ominaisuuksia te niiltä todella kaipaisitte! :)

Color4Care:n nettisivuilta löytyy työpukeutumisen lisäksi myös kaikenlaista muuta mitä hoitaja saattaisi työssään tarvita. Käykää tsekkaamassa esimerkiksi hoitajille suunnatut kynät. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti