(Resepti suoraan Kinuskikissan blogista, kuvat omiani)
Pohja:
1 tumma kääretorttupohja
1 tumma kääretorttupohja
Kostutus:
1 ¾ dl maitoa
1 ½ tl vaniljasokeria
1 ¾ dl maitoa
1 ½ tl vaniljasokeria
Täyte:
7 liivatelehteä
3 ¼ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 ½ prk (á 200 g) vaniljarahkaa
450 g mansikoita (n. 4 ½ dl sosetta)
sokeria maun mukaan
Pinta:7 liivatelehteä
3 ¼ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 ½ prk (á 200 g) vaniljarahkaa
450 g mansikoita (n. 4 ½ dl sosetta)
sokeria maun mukaan
300-400 g mansikoita
Paista kääretorttupohja erillisen ohjeen mukaan kaakaoversiona. Anna pohjan jäähtyä.
Vuoraa kulho (tilavuus n. 2 litraa) kelmulla. Leikkaa pinnalle
tulevista mansikoista siivuja. Asettele ne tiiviisti kulhon reunoja
vasten. Voit käyttää jämäpalat täytteeseen.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota
vaniljakastike. Sekoita joukkoon vaniljarahka. Soseuta mansikat. Ota
mansikkasoseesta reilun desin verran erilleen kattilaan ja sekoita loput
täytteeseen. Lisää sokeria maun mukaan.
Kuumenna loput mansikkasoseesta kattilassa kiehuvaksi. Purista
liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja lisää kattilaan. Kiehauta
tarvittaessa uudestaan, kunnes liivatelehdet ovat sulaneet soseeseen.
Sekoita sitten pienissä erissä samalla vatkaten täytteeseen.
Kaada vuoan pohjalle täytettä. Kokoa kakku laittamalla vuorotellen
pohja- ja täytekerros. Leikkaa kääretorttupohjasta sopivan kokoisia
ympyröitä hyödyntäen esimerkiksi lautasta. Jätä pohjaympyrät kuitenkin
halkaisijaltaan sen verran pieniksi, että mansikkareunuksen ja pohjan
väliin mahtuu täytettä. Näin valmiissa kakussa mansikoiden taustana on
tasainen vaaleanpunainen täytepinta. Kostuta vaniljamaidolla. Anna kakun
hyytyä jääkaapissa n. 3 tuntia.
Noudatimme ohjeita hyvin tarkasti ja poikkesimme ainoastaan siinä, että omasta kakustamme tuli tuplasti reseptin kakkua isompi, mikä siis tarkoittaa kaikkien ainesosien tuplamäärää. Samoin annoimme kakun hautua jääkaapissa valmiina kokonaisen vuorokauden ennen tarjolle kumoamista.
Tällainen siitä sitten tuli!
Tadaa! ^^
Saatiin paljon kehuja, ja myönnettäköön itsekin sen onnistuneen mielestäni ihan hyvin. :3 Mansikat ja pallomainen muoto tekivät siitä ehdottoman näyttävän ja toivottavasti myös ikimuistoisen! :---)
Eniten pelkäsin sitä, ettei liivate olisikaan jähmettynyt kunnolla, ja kakku vain lässähtäisi kulhosta lautaselle! D8 Tai toinen vaihtoehto olisi ollut mansikoiden liikatarttuminen kelmuun, jolloin kakku olisikin viipaleiden sijaan ollut täynnä epämääräisiä kuoppia. :___D Noh, onneksi kumpaakaan näistä ei käynyt!<3
Jälkiviisaana voin kuitenkin todeta muutaman asian:
1. Ensinnäkin edeltävänä päivänä ostamamme tuoreet mansikat olivatkin yön aikana ehtineet pehmetä aika lailla, eikä koristekappaleiksi kelvannut kuin osa! Kahdesta kilosta mansikkaa noin puolet olivat jo seuraavana päivänä melkoista muussia, eivätkä ne tietenkään voinut enää kelvata näytille. Ensi kerralla mansikat on siis ostettava tismalleen samana päivänä kuin kakkua aikoo valmistaa!
2. Oman maun mukaan makeuttaminen ei taida tarkoita _minkään_ sokerimäärän laittamista! Jotenkin kuvittelin vaniljarahkan ja mansikoiden olevan jo itsessään niin makeita, että sokeri on jo melkoisen tarpeetonta. Kakkua maistaessa totesin sen kuitenkin voineen olla hitusen makeampaa.... -___-' Mikko ja muut kyllä sanoivat sen maistuvan juuri sopivasti ei-niin-makealle, mutta noh, makunsa kullakin. :---)
Mitäs mieltä olette luomuksesta? :) Tira sanoi sen näyttävän Muumi Mamman tekemältä piirrettykakulta! >.<'' <3
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti