tiistai 24. syyskuuta 2013

Syksy toi tullessaan muutoksia

Aaaaaaaaa!! Koulu ja elämä painavat päälle enkä totta puhuen jaksaisi juuri nyt keskittyä yhtään mihinkään! Tämän syksyn aikana on itseasiassa tapahtunut muutamiakin elämääni vaikuttavia muutoksia, kuten esimerkiksi se, että syyskuun alussa päätin viimein lopettaa lauluharrastukseni Palmgren-opistossa. Show/jazz-jaulu on ollut minulle niin pitkään niin rakasta, että kaiken rikkominen palasiksi oli itselleni melko kova päätös.

Yli viisi vuotta kestänyt aktiivinen "urani" virallisena musiikkiopiston laulajana tuli vihdoin päätökseen ja olen tästä uudesta päätöksestäni tyytyväinen. Eroamiseeni oli useampi eri syy, muunmuossa opiston törkykalliit lukukausimaksut, joista kaikesta huolimatta en kokenut saavani yhtä paljon rahan arvoista vastinetta, sekä harrastukseen liittyvät painostukset ja suorituspaineet. En pitänyt yhtään pakollisista ja stressaavista tasokokeista enkä viimeisimpien opistobändiaikojen tunnelmasta. Koko harrastuksesta katosi kaikki ilo, ja ainoiksi valopilkuksi jäivät muutamat hyödyllisiltä tuntuneet laulutunnit sekä niin harvoin tapahtuvat lavaesiintymiset. Kaikki luovuus tukahdutetaan heti, kun siitä muodostuu pakkoa ja painostusta.

Vanhan taakseen jättämisen lisäksi syksy toi tullessaan myös uusia aloittamisia. Jokavuotuisen kansalaisopistolehtisen tipahdettua postilaatikkoon aloin jälleen perinteisesti selailemaan sen tämän vuoden erinäisten kurssien tarjontapalettia. Mielenkiintoni suuntautui välittömästi kädentaitojen kurssien sivuille, ja sieltähän se uusi, vanha, ikirakas harrastukseni sitten uudestaan löytyikin.

Tänä syksynä aloitin jälleen savityöt, enkä voisi olla yhtään onnellisempi päästyäni pitkästä aikaa upottamaan kuumottavat käteni kylmään saveen.<3 Vaikka savityöt ja keramiikan käsittely ovatkin minulle varsin tuttuja ja ennestään koettuja asioita, sisäinen paloni oli vieläkin tyytymätön. Kaikki nämä savettomat vuodet sisältäni pulppuava halu suorastaan vaati päästä toteuttamaan itseään jälleen saven parissa, kunnes nyt päätin vihdoin antautua sen armoille. Sitäpaitsi, enhän minä ole koskaan aikaisemmin (lukion savityökurssia lukuunottamatta) ollut yhdelläkään "oikealla" savityöopetuksella, joten tämä kansalaisopistokurssini tulikin hyvään saumaan. :)

Olen nyt käynyt tunneilla vasta neljästi (kolme tuntia kerrallaan, eli yhteensä 12 tunnilla), mutta jo nyt olen saanut nauttia kurssin lämpimästä ilmapiiristä ja mukavasta tunnelmasta. Tällä hetkellä polttoa odottelevat jo viisi savityötäni, wihiih!~~

Lieviä muutoksia on alkanut näkyä jo vasemmassa korvassanikin. Tällä hetkellä venytys on 4mm leveä. :)) Täältä tullaan, 10mm -tavoitteeni! En malttaisi odottaa pääseväni laittamaan korvaani jo 10millin plugeja! Uiuiuii~~~ *__*Pieni uusi muutos arjessa on myös uusi lempparikahvimukini! Sain Mikolta yllätys-synttärilahjaksi kirjan sekä tämän ah-niin-kauan-havittelemani Iittalan Piilopaikka-kupposen!<3 Ihhihh, se on maailman ihanin ikinä!! >.<

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti