lauantai 7. kesäkuuta 2014

Kipuisaa

Taas näitä iltoja... Supistelee kamalasti. Jakuvasti ja sitten taas ei ollenkaan. Ärsyttäviä supistuksia, joita ei voi oikein kellottaa, kun tulevat sellaisissa rykäyksissä. O__o Sattuu noin kymmenen sekunnin välein, kun sitten taas lakkaa kokonaan pidemmäksi aikaa. Pieniä supisteluja, suurempia. Menkkamaista jomotusta ja hullunkurinen x-hyppyjä pomppiva sisuvauva. Suurimman osan kivuista kestää vain hieman naamaa vääntämällä, mutta joidenkin kohdalla huudahdan ääneen AUU!

Muutaman päivän ajan on ollut vähän ärsyttäviä aikoja. Huonoja yöunia jatkuvan kuumuuden vuoksi. Armotonta kylkisärkyä pienemmästäkin aivastuksesta, niistämisestä tai yskäisystä. Auta armias jos menen oikealla puolella ponnistamaan itseni ylös sängystä tai kurottelemaan ylähyllyltä tarvitsemaani ruoka-ainetta. x__x' Pahoinvointiakin on taas ollut joitakin kertoja viimeisten viikkojen sisällä. Aamupalat pöntössä ja olo heikkona. Perjantaina neuvolatäti sanoi että kylkisäryt ja oksentelut johtuvat siitä, että vauva on vieläkin melko ylhäällä ja ärsyttää täten vatsalaukkua sekä pullistuttaa alimpia kylkiluita. Kohtua mahan päältä tunnustellessa sanoi kuitenkin kohdun hieman laskeutuneen viimekerrasta! Pitäisi siis ehkä helpottaa, jos lähiaikoina laskeutuu lisää.

Taas supistaa, auhh... Mikko sanoi että herättäisin hänet yöllä heti kun tuntuu siltä. En minä nyt mihinkään synnyttämään ole vielä menossa! Takuulla kestää vielä ainakin pari viikkoa tämmöinen, kun viimeksikin oli ihan turhaa huolta nämä supistelut aiheuttaneet. u_u'' Jännää kun neuvolatäti tämän joka päivä tulevien supistelujen -tarinani kuultuaan kuitenkin innostui: "Ehkä synnytät jo ennen juhannusta! :)" Hän kun on jäämässä silloin joksikin aikaa lomalle.

Tänään ja eilen on muutenkin ollut karsean kipeä olo. Kurkkua sattuu, päätä särkeilee ja oikea silmä punoittaa tulehdusta. Hehkeä näky olen siis mitä luultavimmin... Tänään piti lähteä katsomaan yhtä suosikkibändeistäni perinteiseen kotikaupunkimme ulkoilmakonserttiin, mutta sateen sekä tämän ihanaisen oloni vuoksi päätimme jäädä kotiin. Ihan hyvä näin. En minä näin kipuisana siellä olisi halunnutkaan olla kaiken kansan katseltavana ja vanhojen koulututtujen ihmeteltävänä. Ehkä parempi vain levätä nyt rauhassa.

Googlettelen blogipostauksia synnytyskertomuksista. Lueskelen niitä miettien millainenkohan se omani tulee sitten aikanaan olemaan. Niin monta monenlaista, mutta jokainen silti täysin ainutlaatuinen... Valmistaudun henkisesti koetukseen ja varmistelen vastasyntyneen hoitoon liittyviä juttuja, mm. näitä:

- Nukutetaan vauva kyljellään, vaihdellen joka kerta puolelta toiselle. 
- Vatsa- ja ilmavaivoja ehkäistään makuuttamalla vauvaa hereillä vatsalla, pumppaamalla      selkämakuulla vauvan jalkoja ylös ja alas, hieromalla vauvan masua myötäpäivään sekä  hankkimalla apteekista vatsantoimintaa helpottavia Disflatyl- ja Rela-tippoja.
- Imettäessä rintaa vaihdetaan joka kerta, aloittamalla imettäminen aina toisesta rinnasta mitä  viimeksi. Ennen toiseen rintaan siirtymistä varmistetaan myös että vauva tyhjentää ensin  ensimmäisen rinnan kokonaan. Rintatulehduksen estämiseksi vaihdellaan myös imetysasentoa:  1.vauva sylissä edessä, 2.vauva kiinni kyljessä oman kainalon "alla" ja 3. navat vastakkain äidin ja  vauvan ollessa makuulla.

Huoh. Toivottavasti ensi yö menee edellisiä öitä paremmin ja huominen päivä on vähemmän tuskainen kuin tämä. : ( Tsemppiä teidänkin sunnuntaihin, öitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti