perjantai 24. huhtikuuta 2015

Arkikuvahaaste 6

Kuudes siloittelematon kuva arjestamme. Äiti ja lapsi.- Tässä olemme matkalla lähikauppaamme ostamaan muutaman pakollisen jutun, joiden vuoksi ei viitsitä raahautua isoon markettiin asti. Ostoskoriin päätyy Hipp-merkkisiä pilttejä, raejuustoa (jota Mikko oli kyllä jo edellisenä päivänä minulle ostanut, mutta joka oli salakavalasti päätynyt samalla Lidl-reissulla mukana olleen kaverin kauppakassiin), munia, Skyr-rahkoja sekä pakastettuja ruoka-annoksia Mikolle työeväiksi.

Seisoskellaan hetki myös sushi-tarvikkeiden hyllyn edessä ja verrataan merileväpohjien eli nori:en huimaa hintaeroa kahden eri tarjolla olevan merkin välillä. Hipelen myös rakastamaani wasabi-tahnaa ja haaveilen pitävämme vielä joskus lähitulevaisuudessa ystävien kesken sushi-illan.- Kaupan lisäksi käydään myös viereisellä R-kioskilla, jonne on saapunut hämmentävä paketti minulle. Haen paketin ja avaan kääreen heti ulos päästyäni.

Hmm, mystinen kuvioitu laatikko. Tällaista en oo kyllä varmana tilannut. Laatikon avattua huomaan taas saaneeni ilmaisia tuotteita testattavaksi. "Basiderm Oil Control, ihotautilääkäreiden kehittämä sarja rasvaiselle ja aknelle alttiille iholle." Ei mulla aknea onneksi ole, mutta kaipa sitä sitten tuohon rasvaisuuteen voisi kokeilla.

Hassua saada tuolla tavoin yllätyspaketteja (tämä tuli Shesocial:in kautta, jonne olen liittynyt muutama vuosi takaperin), joiden sisällöstä postista hakiessa ei itselläni ole vielä mitään hajua. :'D- Ulkoilu tai pikemminkin vaunulenkkeily on kieltämättä ollut meidän perheessä vähän laiskemman puoleista. Alkuvaikeuksien jälkeen homma alkoi onneksi helpottua, mutta vieläkään meillä ei ole mitään varsinaista säännöllistä ulkoilurytmiä. En oikeastaan tiedä pitäisikö sitä edes olla?

Ensisijainen ajatus perheessämme on se, että halutaan viettää niin paljon aikaa yhdessä kuin suinkin Mikon vuorotyöt ja muut yleiset yksilömenot sen sallivat. Päivien tekemiset yleensä määräytyvätkin nimenomaan isin tyovuorojen mukaan ja kun meillä kaikilla on yhteistä aikaa, tehdään vaihtelevasti eri asioita. Joskus mennään autolla kauppaan, joskus vaunuilla, joskus bussilla+vaunuilla. Joskus mennään ulkoilemaan pihalle kävellen+sylissä ja joskus ajetaan lastenmaalima Mehukattiin, jossa Taika saa telmiä itsenäisesti niin paljon kuin haluaa. Toisinaan myös saatetaan ottaa vaunut matkaan, hypätä bussiin ja lenkkeillä pitkin keskustan katuja ja aurajoen vartta.

Joskus Mikon ollessa töissä lähden Taikan kanssa ulkoilemaan myös minä yksinäni. Tykkään kuitenkin lähteä liikenteeseen vain, jos minulla on jokin selkeä missio tai tavoite matkalleni, kuten kauppaan tai postiin meno. Taika ei vieläkään erityisemmin nauti vaunuissa istumisesta ja haluaakin paljon mieluummin päästä itse liikkumaan paikasta toiseen ryömien.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti