lauantai 9. tammikuuta 2016

Puolitoista-vuotias Hippilapsi

Hello!

Ei ole taas vähään aikaan näkynyt Taikan asuja käsitteleviä postauksia, joten tässäpä tulisi, hop! :) Vaikka millaisia suloisia ja hullunkurisia asusovelluksia sitä tuleekin päivittäin tytölle laitettua, harvemmin ne päätyvät kuvattaviksi asti. En yksinkertaisesti ehdi ikuistamaan niitä, varsinkaan ennen kuin niissä on komeilemassa jo jotain ruoan tähteitä tai muuta suttua/eritettä, heh. Joskus kun lapsen kuvaaminen taas onnistuu ja tuntuu kiinnostavalta, asu ei välttämättä tuo minussa juuri minkäänlaisia erityistunteita. Ymmärrätte varmaan, jos päällä on sillä hetkellä vain perus kotipöksyt ja tylsän valkoinen body.

On varmaan aika normaalia, että niitä ns. parempia ja kivempia vaatteita tulee helposti pantattua virallisempia tilanteita varten, eikä sellaisia raaski pukea päälle (likaantumisriskin vuoksi) perus kotona leikkimiseen. Se, mikä kyseisessä menetelmässä kuitenkin harmittaa, on vaatteiden pieneksi jääminen, ja ne arvatenkin jäävät pois käytöstä lähes uudenveroisina. Mutta mitä järkeä on omistaa kivoja vaatejuttuja, jos ei niitä koskaan pue päälle?

Tämänkertainen asu koostuu ystäväperheen ompelijataren itse tekemästä, Taikan joululahjaksi saamasta tunika-mekosta sekä suloisista (samoin joululahjaksi saaduista) sydän-sukkahousuista. Tunikan ihana retro-henkinen kangas on PaaPii-Designea, joiden kuoseja olen itsekin monesti ihaillut ja kuolannut! <3_<3 Kyseisen mekon taiteillut ystävätär on kuitenkin sen verran reippaampi ja taitavampi (sekä paremmat ompeluvehkeet omaava) yksilö, että onneksi Taika saa kauniita itsetehtyjä luomuksia myös melko usein lahjaksi sieltä. :')

Mulla alkaa muuten jo oikeasti pikkuhiljaa puskea ulos korvista se ainiainen pinkki-pinkki-pinkki -meininki, mitä aina tungetaan kaikkien tyttöjen vaatteisiin. @_@' Eikä siinä mitään pienissä määrin, mutta kun paidat ja housut ovat aina läpikotaisin pinkkejä miljoonassa eri sävyssä, siihen väriin alkaa yksinkertaisesti kyllästyö. Olen koittanut vältellä pinkkiä ja ostanut Taikalle myös siistejä "poikien"vaatteita, mutta ongelma onkin ollut se, kun en erityisemmin pidä sinisestä tai autoistakaan. u.u' Ihannetapauksessa tykkään ostaa tytölle värikkäitä, kuviollisia ja raidallisia kamppeita, joiden kanssa on hauskaa leikitellä kuoseilla ja sävyillä yhdistellessä niitä asukokonaisuuksiksi. Tällaisia vaatteita on kuitenkin suhteellisen vaikeaa löytää, ja erityisen hankalaa sellaisten metsästäminen on kirppareilla.

2nd hand:na ostaessa on onneissaan jo ihan siitä, kun löytää kaikista tarjoilla olevista vaihtoehdoista (esim. kirpputorilla käydessään) ylipäätään sopivan kokoisia vaatteita, sillä toisin kuin aikuisten vaatteiden kanssa, lasten vaatekokoja on suunnattomasti enemmän. Lisäksi kirpputorilla joutuu kiinnittämään huomiota vaatteen kuntoon sekä tietysti laatuun. Siinä jää kyllä värit ja kuosit hieman kauemmille sijoille... <_<'

Taika muuten täyttää TÄNÄÄN puolitoista vuotta! Neuvola-aika on varattuna vasta muutaman viikon päähän, mutta uskoisin tytön olevan hyvissä kasvukäyrissä ja kehittyneen ikäistensä tasoisesti. :) Taikalla on lähiaikoina tullut yllättävä kasvuspurtti, kun yhtäkkiä kaikki 80-kokoiset bodyt ovat hihoista liian lyhyitä! :'D Oli pakko pitää tänään vihdoin pienet vaatekaappi-tsekkaukset, joissa siirrettiin suosiolla pienet vaatteet pois. Seuraava kysymys onkin, minne ne kaikki (sekä kirpparilta yli jääneet kamppeet) laitetaan? D: Graah! En millään jaksais enää uudestaan samaa hinnoittelu/lajittelu -rumbaa. Voisi melkeinpä viedä vain kierrätykseen.... (Ellei joku innokas halua myydä ne kirpputorilla puolestani? :'DD)

Taikan lempi"leikki" on ehdottomasti silkka riehuminen ja kaikenlainen sekoileminen tanssimisen ja pomppimisen muodossa. Hän tykkää peuhata sängyllä tai kiipeillä mun tai Mikon päälle. Neidistä samoin löytyy sellaista uhkarohkeaa puolta, sillä hän mielellään kiipeilee myös vaarallisille paikoille kuten työpöydälle (sohvan kautta) sekä olohuoneen sohvapöydälle, joilla kummallakaan hän ei ymmärrä, että reunalta pudotessa saattaisi oikeasti sattua...

Leluista lemppareita ovat ehdottomasti kaikki pienet eläinhahmot, joiden ääntelyä täytyy aina demonstroida äidille (esim. susi-hahmon kohdalla Taika tulee sen kanssa luokseni ulvomaan Uuuuu!)  ja joita on kiva järjestellä eri paikkoihin sekä kanniskella huoneesta toiseen. Lisäksi tyttö tykkää kaikista vauva-nukeista, joiden perään hän huutaakin aina Vauvaa! Duplotkin ovat kivoja, koska niiden talo-osien ikkunoiden ja ovien taakse saa piilotettua pieniä eläinleluja. Lisäksi duplojen joukossa on liukumäki-osa, jonlla pienet elukat pääsee liukumaan ja voi sanoa Wiii! Yleisesti ottaen duplot taitavat kuitenkin olla äidin lempi leluja, eikä Taikan, mutta toisaalta minä pääsen näin rakentelemaan Taikan hahmoille rakennuksia, ja Taika saa leikkiä eläimillään niissä. ^^

Suurimmat kirja-fanitukset ovat toistaiseksi ohitse, vaikka uusien joululahjaksi saatujen Puppe-kirjojen luukkuihin onkin jännää kurkistaa. Pehmolelut sen sijaan kiinnostavat! Erityisesti joululahjaksi (heh, kuinkas muutenkaan) saatu Muumi-Mamma, jonka nähdessään Taika juoksee halaamaan sitä huutaen Mammaaa!! >.< Awws!

Mutta sellaista tällä kertaa! Bye! ^^

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti