maanantai 3. marraskuuta 2014

Venyttelyä ja kuntoiluhaaveita

Luettuani reilu viikko sitten ystäväni blogitekstin venyttelystä, innostuin itsekin pistää lihakseni koetukselle ja jopa kuvata tulokset ikuistettaviksi blogiin. :D Ei ehkä kovinkaan hyvä idea, sillä en suoraan sanoen edes muista milloin olisin viimeksi venytellyt!

Olen aina ollut luonnostani erittäin venyvää sorttia. Aloitin ensimmäisen jazz-tanssi -harrastuksen joskus ala-asteen kolmannella/neljännellä(?) luokalla ja jo silloin tanssiharjoitusten lomassa tehtyjen venytteyjen ohella huomasin olevani poikkeuksellisen venyvä. Harrastettuani ensin jazz-tanssia, sitten jalkapalloa ja myöhemmin show-jazz -tanssia venyvyyteni vain parani entisestään. Esimerkiksi pitkittäisspagaatti (toinen jalka edessä ja toinen takana) alkoi onnistua minulta show-jazz -tanssin aikoihin ilman mitään erityisiä ponnisteluja, vaan perus lihaskunnon ja joustavuuden kehittäminen saivan aikaan ihmeitä. Myös jalkapallossa venyteltiin aina treenien päätteeksi, ja muun muassa etureisi-venytys oli meikäläiselle melkoista lasten leikkiä, samalla kun toiset puhkisivat saman (lievemmässä muodossa tosin) venytyksen parissa kärsivän näköisinä.

Muutama vuosi sitten kuulin työkaverilta venyvyyden olevan suorassa yhteydessä yliliikkuviin niveliin! Minun niveleni ovat aina olleet yliliikkuvia joten venyvyyteni sopi yhteen tähän teoriaan vallan mainiosti. Aihe tuli silloin puheeksi naksuteltuani sormieni rystysiä ja kun kaveri kysäisi minulta olenko venyvä, vetäisin vastaukseksi toisen jalkani niskalleni pään ylle. Joo, juuri sellaiseen erittäin hölmöön asentoon! :'DD (Voi hitsit, tästäkin asennosta olisi pitänyt ottaa postausta varten kuva!)

Olen lähiaikoina kokenut jälleeninnostumisen liikunnasta ja mielessä kutkuttelisikin mm. ihka ensimmäinen salikortti! Punnitsen yhä eri vaihtoehtoja, sekä eri saleja että sitä onko salikortin kauhistuttavan kallis hinta oikeasti rahansa arvoinen. :'S Lihaskuntoa enemmän minua kiinnostaisi kehon rasvan polttaminen, joten perus punttisalin lisäksi haluaisin erityisesti ryhmäliikuntatunteja, etenkin tanssia! Muita toivomiani asioita olisivat suht edullinen hinta, lähellä sijaitsevat ilmaiset parkkipaikat, sekä lyhyehkö sitoutumispakko. Vaikka minusta kuinka nyt tuntuisi että olisin valmis ja halukas liikkumaan kaikkina tulevina vuosina (heh), todellisuus saattaa olla toinen. Siksi automaattinen kahdesta vuodesta hurjan hinnan maksaminen ei-mistään olisi varsin raivostuttavaa, jos toteaisinkin ettei sali sovikaan minulle. Olisiko lukijoilla suosituksia Turussa sijaitsevista kuntosaleista, jotka saattaisivat edes osittain täyttää näitä asettamiani kriteerejä?


Aloitin viikko sitten säännölliset vatsalihasharjoitukset, joiden myötä haastoin itseni 30 päivän vatsalihashaasteeseen:

Yllättävän rankkaa, erityisesti minulle näin raskauden sekä muun yleisen liikkumattomuuden jälkeen. Noin vuosi sitten minulla oli vielä melkoiset vatsalihakset, ehkä niiden voimin minä yhä jotenkuten porskuttelen haasteessani eteen päin. :D


Mutta palatakseni takaisin venyttelyyn! Tässä minun tämänhetkiset viikon takaiset venyttelytulokseni. Voisin ottaa tavaksi kirjoitella ja kuvailla tänne joitain treenijuttuja ja etenkin tätä epäsäännöllisen säännöllisten venyttelyni kehittymistä.

Tämä on aina ollut helpointa.

Tässä venytyksessä on taas haastetta! Erityisetsi eteen päin taivuttaessa.
Tässä tämänhetkinen pitkittäisspagaatti. XD Vaikka suoritus ei pahimmasta päästä olekaan, niin olen kyennyt paljon parempaan. Siihen nähden ei kovin häävisti mene... :'D
Okei, tässä poikittaisspagaatissa en ole koskaan ollut mitenkään paras XDD 
Tässä tämä jalkapallossa paljon tehty etureisivenytys.
Ja silta. Jeee osasin tämän vielä!! :----)

2 kommenttia:

  1. Mulla olis vähän vinkkejä! Kannattaa ottaa vaikka kuukaudeksi semmoinen kortti, jolla on rajaton pääsy sekä ryhmäliikuntoihin ja salille (eli suosittelen siis jotenkin semmosta isompaa kuntokeskuskompleksia), nii sitte kuukauden aikana ehkä huomaat, kummassa tulee todella käytyä enemmän, ja jatkossa ottaa sitte semmosen kortin, joka enemmän vastaa sun tarpeitasi. Lisäksi tosta kuntosaliharjottelusta sen verran, että se voi olla tosi tylsää :( etenkin, jos ei oo ennen käynyt, eikä oikeen tiiä että mitä siellä pitäis niinku tehä. Siksi kannattaakin pyytää kuntosalin henkilökuntaa esittelemään kaikki laitteet, ettei sitte yksin tarvi nyhjäillä ja ihmetellä että mikäs helvetin vimpulalaite tämä on xD Lisäksi jos ei tahdo ostaa personal trainerilta henk.kohtaista kunto-ohjelmaa (koska se maksaa jonki verran) nii kannattaa itse suunnitella tai googlailla valmiita salitreeniohjelmia, koska se lisää motivaatiota ja tekee treenaamisesta vähemmän tylsää. Jos sinne menee joka kerta vaan haahuilemaan, niin voin luvata että se innostus katoo nopeesti : / Mulla on myös oma vanha pt:n tekemä ohjelma, voin lähettää sen sulle jos olet kiinnostunut : ) se on tehty siis just niin, että tavoite on rasvan poltto. Sori tän kommentin pituus... Voin antaa lisää vinkkejä jos kiinnostaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nojuu kiinnostaa! 8)) Tutkiskelin vähän noita eri salien (kuntokeskuksien) tarjontaa ja aika monessa on tyyliin ainoana vaihtoehtona ottaa heti se 12kk kortti! D': Epäilyttää sellanen, koska en tiedä tuleeko mun sit oikeesti siellä käytyä.. Ja epäilen vahvasti kans et se kuntosali ei välttämättä ole justiinsa se mun juttu, mut sieltä olis kiva käyttää vaikka juoksumattoa! Jotenki musta juoksumatolla juokseminen on paljon mukavampaa kuin ulkona. :'D Mut kieltämättä sellanen kattava esittely olis aika hieno, pääsis tutustumaan ehkä sellasiinki laitteisiin joita on ennen kiertäny vaan kaukaa. >.<' Tiedätkö onko jollain tietyllä kuntokeskuksella mahdollisuus ottaa vain kuukauden kortti?

      Poista